کیک لیوانی یکی از روش های تهیه کیک می باشد که به راحتی و بدون ترازو و فر شما می توانید این کیک لیوانی را تهیه کنید. این کیک طرز تهیه آسانی دارد و شما با حذف کاکائو می توانید کیک را به صورت وانیلی ساده تهیه کنید و برای تزئین از گاناش شکلاتی یا خامه قنادی استفاده کنید. اگر شما ماکروفر یا سولاردم دارید می توانید ۱ دقیقه با توان ۹۰۰ وات یا همان ۱۰۰ درصد تهیه کنید و با همان لیوان پخته شده سرو کنید.
امروز در مجله اینترنتی ماهتوتا کیک لیوانی را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
کیک فنجانی یکی از کیک های خوشمزه و جمع جور خانگی است که به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید و برای عصرانه و صبحانه استفاده کنید.
کیک فنجانی
مواد لازم برای ۴ نفر
- آرد شیرنی پزی ۸ قاشق غذاخوری
- شیر ۱۰ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر ۲ قاشق مرباخوری
- شکر ۶ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- وانیل ۱ پنس
- پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۶ قاشق غذاخوری
دستور تهیه کیک فنجانی
![کیک فنجانی](https://dl.mahtuta.com/uploads/img_605db9bcba18e.jpg)
کیک لیوانی مرحله اول
ابتدا تخم مرغ ها را از داخل یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود و بعد آن ها را در پیاله ای می شکنیم و در صورت سالم بودن داخل کاسه ای می ریزیم و وانیل را به آن اضافه می کنیم و با همزن برقی خوب می زنیم تا کاملا پف کنند.
مرحله دوم
بعد روغن مایع را اضافه می کنیم و مجددا مواد را ۱ دقیقه هم می زنیم و در آخر شیر را اضافه می کنیم و ۱ دقیقه دیگر مواد را مخلوط می کنیم.بکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد اضافه می کنیم و آن ها را از الک دو بار رد می کنیم.
مرحله سوم
![طرز تهیه کیک لیوانی شکلاتی](https://dl.mahtuta.com/uploads/img_605db9c06627f.jpg)
بار سوم داخل کاسه محتوی مواد الک می کنیم و با لیسک در یک جهت مواد را مخلوط می کنیم.می توانید پودر کاکائو را اضافه نکنید و نصف از مایه سفید داشته باشید و نصف دیگرش را کاکائو اضافه کنیدتا کیک دو رنگی داشته باشید.
حتما بخوانید » طرز تهیه لازانیا
مرحله چهارم
سپس قابلمه ای که گنجایش ۶ عدد فنجان را داشته باشد را انتخاب می کنیم و یک فنجان داخل قابلمه قرار می دهیم و تا نصف کمر فنجان آب داخل قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید.
حتما بخوانید » طرز تهیه پاستا
مرحله پنجم
فنجان ها را با قلمو آغشته با کمی روغن کاملا چرب می کنیم و با ملاقه از مایه بر می داریم و تا نصف فنجان را پر می کنیم.(اگر مایه دو رنگ درست کردید می توانید یک لایه سغید و یک لایه کاکائویی بریزید)و فنجان را داخل قابلمه آب در حال جوشیدن قرار می دهیم.
مرحله ششم
![کیک لیوانی](https://dl.mahtuta.com/uploads/img_605db9c17c7d3.jpg)
همگی فنجان ها را که داخل قابلمه چیدیم،روی درب قابلمه دم کنی قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم و شعله را بسیار ملایم می کنیم تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد که درب قابلمه را بر می داریم و (به هیچ عنوان درب قابلمه را در این مدت باز نمی کنیم چون در حال پف کردن است)
حتما بخوانید » طرز تهیه پیتزا
مرحله هفتم
با خلال داخل کیک فرو می کنیم اگر از مایه به خلال نچسبید یعنی کیک پخته است و می توانید درب قابلمه را بگذارید و شعله را خاموش کنید تا ۱۵ دقیقه دیگر به قابلمه دست نمی زنیم تا از دما بیفتد.
کیک لیوانی
درب قابلمه را بر می داریم
حتما بخوانید » طرز تهیه توفو
مرحله هشتم
سپس با کارد یا دست اطراف کاپ کیک ها را از فنجان ها جدا می کنیم و چندین مرتبه فنجان ها را روی زمین می زنیم و بشقابی روی فنجان قرار می دهیم و آن ها را بر می گردانیم و با سس شکلات،خامه فرم گرفته و یا انواع میوه ها آن ها را تزئین می کنیم.نوش جان
حتما بخوانید » طرز تهیه پیراشکی
مواد لازم برای تهیه کیک لیوانی شکلاتی خانگی
![کیک لیوانی شکلاتی](https://dl.mahtuta.com/uploads/img_605db9c2b79c1.jpg)
- آرد ۱۰ ق غذا خوری
- پودر کاکائو ۴ ق غذا خوری
- شکر ۸ ق غذا خوری
- روغن مایع ۶ ق غذا خوری
- شیر ۸ ق غذا خوری
- وانیل ۱/۴ ق چای خوری
- تخم مرغ ۲ عدد
- بیکینگ پودر ۱.۵ ق غذا خوری
طرز تهیه کاپ کیک لیوانی بدون فر
![طرز تهیه کاپ کیک لیوانی](https://dl.mahtuta.com/uploads/img_605db9c4b5999.jpg)
حتما بخوانید » طرز تهیه پکوره
مرحله اول: مخلوط کردن
ابتدا شکر و آرد و پودر کاکائو و وانیل و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا مخلوط شود برای بهتر شدن نتیجه کار آرد را از قبل الک کنید سپس اضافه کنید.
حتما بخوانید » طرز تهیه فسنجان
مرحله دوم: افزودن تخم مرغ
وسط مواد خشک را گود کنید و تخم مرغ ها را داخل کاسه بشکنید سپس با چنگال یا همزن دستی مواد را خوب هم بزنید شاید در ابتدا سفت باشد اصلا نگران نباشید.
حتما بخوانید » طرز تهیه چیکن پاستیلا
مرحله سوم: تهیه مایه کاپ کیک لیوانی
در ادامه شیر و روغن را به ترتیب اضافه کنید و هم با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا کاملا یکدست شود غلظت مایه کیک لیوانی باید نه خیلی شل نه خیلی روان باشد.
حتما بخوانید » طرز تهیه پیتزا یونانی
مرحله چهارم: تهیه کیک لیوانی بدون فر
چند لیوان چینی را انتخاب و کف و دیواره را کمی چرب کنید سپس نیمی از مایه کیک را داخل لیوان ها ریخته و داخل یک قابلمه بزرگ مقدار خیلی کمی آب بریزید سپس لیوان ها را داخل قابلمه قرار دهید و حرارت را روشن کنید و در قابلمه را دمکنی گذاشته و با حرارت کم بگذارید بمدت ۳۰ دقیقه کیک لیوان پخته و پف کند.
کیک شکلاتی
حتما بخوانید » طرز تهیه کیک شکلاتی
سپس زیر حرارت را خاموش کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید در همان حالت بماند سپس کیک را از لیوان ها خارج کنید.
حتما بخوانید » طرز تهیه مرصع پلو
نکات کلیدی در تهیه کیک لیوانی شکلاتی
![کیک لیوانی](https://dl.mahtuta.com/uploads/img_605db9c618981.jpg)
- شما می توانید با همین رسپی کیک را داخل کپسول ریخته و در فر تهیه کنید.
- بافت این کیک بسیار نرم و لطیف می باشد.
- برای تهیه کیک به صورت ساده باید همان مقدار که از پودر کاکائو کسر می شود به آرد اضافه شود.
- مقدار شکر گفته شده شیرینی متعادلی به این کیک می دهد بنا به ذائقه می توانید کم یا زیاد کنید.
حتما بخوانید » طرز تهیه میت بال